Spoed? Wij zijn 24/7 bereikbaar! Bel: 035-624 75 82

Zonneboiler

De zon geeft ons elke dag weer gratis energie. Zonde eigenlijk, dat we daar nog steeds niet voldoende gebruik van maken! Dat kan namelijk wel. Technisch Installatiebedrijf L.N.F. Cornelisse vertelt u graag meer over de werking, voordelen en besparingsmogelijkheden van een zonneboiler.

Wat is een zonneboiler en hoe werkt het?

Een zonneboiler is in staat uw water te verwarmen met daglicht. Het systeem bestaat uit een zonnecollector en een voorraadvat. De zonnecollector, die op het dak wordt gemonteerd, bevat een vloeistof die door daglicht kan worden opgewarmd. De opgewarmde vloeistof wordt in een gesloten systeem naar het voorraadvat gepompt, waardoor het water dat in het vat zit wordt verwarmd. Indien de temperatuur van het geleverde water ontoereikend is, kan het naverwarmd worden met uw CV-ketel. Het verwarmde water kan worden gebruikt voor het verwarmen van de woning en het leveren van warm water.

Wat zijn de voordelen van een zonneboiler?

  • U kunt onbeperkt gebruik maken van gratis energie;
  • Het verbruik van fossiele brandstoffen wordt gereduceerd;
  • Uw maandelijkse energierekening gaat omlaag;
  • De CV-ketel wordt ontlast en kan daardoor langer mee;
  • De zonneboiler is eenvoudig te integreren met bestaande verwarmingssystemen;
  • U profiteert van een hoog rendement, ook als de zon niet schijnt.

Wat is de investering voor een zonneboiler en hoeveel kan ik besparen?

De installatie van een zonneboiler vergt vanzelfsprekend wel een investering. Hoe hoog die investering is, hangt af van uw huidige verbruik. Hoe hoger uw verbruik, hoe meer zonnecollectoren u moet plaatsen en hoe groter het voorraadvat moet zijn. Wanneer deze zaken goed op elkaar worden afgestemd, is het mogelijk om met een relatief lage investering een zonneboiler te laten plaatsen. En doordat u flink gaat besparen op uw energieverbruik, kunt u die investering ook weer snel terugverdiend hebben.  

Ja, vertel mij meer over zonneboilers!

Overweegt u om een zonneboiler te laten plaatsen? Laat u altijd eerst adviseren door een specialist! Technisch Installatiebedrijf L.N.F. Cornelisse brengt graag de investering en besparingsmogelijkheden van een zonneboiler voor u in kaart. Uiteraard kunnen wij ook de installatie van een zonneboiler voor u verzorgen. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden. Natuurlijk kunt u ook bij ons terecht voor andere oplossingen op het gebied van duurzaamheid.

Informatie aanvraag: zonneboiler