Spoed? Wij zijn 24/7 bereikbaar! Bel: 035-624 75 82

Boilers

Bent u op zoek naar een nieuwe boiler en/of een installatiebedrijf dat deze voor u kan installeren? Bij Technisch Installatiebedrijf L.N.F. Cornelisse‚Äč bent u aan het juiste adres!

Hoe werkt een boiler?

Een boiler, ook wel een warmwaterketel genoemd, is een toestel dat bedoeld is voor het opwarmen, opslaan en warmhouden van water. Een boiler moet niet verward worden met een warmwatergeiser, welke het water alleen opwarmt zodra er vraag naar is. Bij een boiler wordt, zodra er warm water wordt getapt, het verbruikte water automatisch in het voorraadvat automatisch aangevuld en op temperatuur gebracht. Dat gebeurt van onder naar boven; het koude water wordt aan de bovenzijde van de boiler aangevoerd, maar via een pijp naar onderen geleid. Het koude water mengt zich nauwelijks met het warme water, omdat koud water zwaarder is dan warm water en dus onderin het voorraadvat blijft zitten. Het waterpeil in de boiler blijft altijd constant. Als uw huidige apparaat de warmwatervraag niet aankan, is het het overwegen waard om een boiler met meer capaciteit aan te schaffen.

Welke soorten boilers zijn er?

Grofweg kunnen we 3 soorten boilers onderscheiden: gasboilers, elektrische boilers en indirect gestookte boilers.

Gasboiler: Een gasboiler is een direct gestookte boiler, met een eigen gastoevoer en rookgasafvoer. Er loopt een verticale vlampijp door het waterreservoir, met daaronder een gasbrander. Zodra de watertemperatuur onder het ingestelde minimum komt, ontsteekt de gasbrander automatisch en wordt het water verwarmd. Een gasboiler is niet de meest milieuvriendelijke oplossing voor het verwarmen van water, maar wel goedkoper in verbruik dan elektroboilers. Ook vergen ze weinig onderhoud. Wel dient u er rekening mee te houden dat gasboilers vaak groter zijn dan elektroboilers en u daar wel de ruimte voor moet hebben.

Elektroboiler: Elektroboilers verwarmen het water middels een verwarmingselement dat door een thermostaat wordt aangestuurd. Dit soort boilers zijn een stuk compacter dan gasboilers en veel makkelijker te installeren. Omdat er geen gastoevoer nodig is, kan een elektroboiler op vrijwel elke gewenste plek worden geplaatst. Bovendien heeft een elektroboiler voldoende vermogen om op meerdere plaatsen tegelijk warm water te kunnen tappen.

Indirect gestookte boiler: Een indirect gestookte boiler wordt aangesloten op een CV-ketel. Het water uit de CV-ketel stroomt door een waterwisselaar in de boiler heen en is hierdoor in staat om indirect het water in de boiler te verwarmen. Hierdoor is het mogelijk een zeer hoge opbrengst van warm water te realiseren. Een ander voordeel is dat een indirect gestookte boiler geen gastoevoer of rookgasafvoer nodig heeft.

Ja, ik wil meer weten over boilers!

Wilt u graag meer informatie over de boilers die wij leveren, neem dan contact met ons op of vraag direct een vrijblijvende offerte aan. Ook als u een monteur wilt inschakelen voor de installatie of reparatie van uw boiler is Technisch Installatiebedrijf L.N.F. Cornelisse u graag van dienst!

Informatie aanvraag: boilers