Spoed? Wij zijn 24/7 bereikbaar! Bel: 035-624 75 82

Isolatie

Overweegt u om uw woning te laten isoleren zodat u kunt besparen op uw energiekosten? Dan bent u bij Technisch Installatiebedrijf L.N.F. Cornelisse aan het juiste adres! Wij zijn u graag van dienst op het gebied van spouwmuurisolatie, vloerisolatie, bodemisolatie en dakisolatie.

Waarom isoleren?

Woningen die tussen 1920 en 1980 zijn gebouwd, zijn vaak niet of nauwelijks geïsoleerd. Voor deze woningen is isoleren vrijwel altijd de beste oplossing om de maandelijkse energiekosten omlaag te brengen. Vergeleken met veel andere duurzame oplossingen is isoleren een vrij laagdrempelige oplossing die een relatief lage investering vergt. Een logische eerste stap voor iedereen die wil beginnen met duurzamer wonen en energie besparen.

Het isoleren van uw woning kan u al op korte termijn heel veel voordelen opleveren. U gaat direct besparen op uw energiekosten, u profiteert van een verhoogd wooncomfort en u verlaagt uw CO2-uitstoot – zodat u ook uw steentje bijdraagt aan een betere toekomst.

Spouwmuur isolatie

Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie is de meest voorkomende manier van isoleren en is een simpele maatregel om toe te passen. Een spouwmuur bestaat uit een binnenmuur en een buitenmuur. Daartussen zit een loze ruimte:
dit is de spouw. De spouwmuur is perfect om te vullen met isolatiemateriaal.

Spouwmuurisolatie kan binnen een dag bij een woning worden aangebracht en is een slimme investering. Bij een gemiddelde woning is de investering nog geen € 2.000,- maar bespaart u jaarlijks meer dan € 500,- . Dit betekent een terugverdientijd van minder dan 4 jaar.
 

 

Voordelen spouwmuurisolatie

  •   (hele) snelle terugverdientijd
  •   Hoge besparing op terugverdientijd
  •   In een dag geregeld
  • ✔  Hogere woningwaarde

 

Indicatieve besparingen

Spouwmuurisolatie

Investering € 1500,- – 2200,-
Besparing € 450,- - € 690,- per jaar
Terugverdientijd 3 – 5 jaar
Rendement 9 – 11%

Vloer en bodem isolatie

Vloeren bodem isolatie geven extra comfort, doordat er weinig tot geen kou meer optrekt vanaf de vloer. Als je in de wintermaanden last heeft van koude voeten, dan zul je na de isolatie merken dat dit (grotendeels) verleden tijd is. Door de vloer of de bodem te isoleren, bespaar je daarnaast ook direct op je energiekosten. De gemiddelde eenmalige investering voor vloerisolatie is € 1500,- en kan een besparing opleveren van € 210,- per jaar. De terugverdientijd is gemiddeld 9 jaar. Bij bodemisolatie wordt de bodem bedekt met isolatiemateriaal. Voor vloerisolatie geldt dat het isolatiemateriaal aan de onderzijde van de vloer wordt aangebracht. Beide klussen zijn binnen een dag klaar.

 

Voordelen vloer en bodemisolatie

  • ✔  Goede investering
  •   Warmere vloer
  •   Meer comfort in de woning
  •   Lager btw tarief op arbeid

 

 

Vloer en bodemisolatie

Investering € 1200,- - € 2800,-
Besparing € 125,- - € 300,- per jaar
Terugverdientijd 6 - 11 jaar
Rendement 5,3% - 8%

Dakisolatie

Een andere vorm van (na)isoleren is dakisolatie. Het dak kan zowel vanuit binnen als van buiten geïsoleerd worden. Ook kan je kiezen op welke manier de binnenkant afgewerkt wordt. Als je voor jouw situatie wilt weten wat er mogelijk is vul dan onderstaand formulier in en we nemen contact met je op.

Zijn er voor isolatie subsidies beschikbaar?

Ja, die zijn er. De hoogte van de subsidies variëren en zijn onder andere afhankelijk van wat u wilt gaan isoleren. U kunt mogelijk ook profiteren van een verlaagd btw-tarief op isolatiewerkzaamheden. Technisch Installatiebedrijf L.N.F. Cornelisse kan u alles vertellen over de subsidies en besparingsmogelijkheden voor uw specifieke situatie.